Inloggen met je schoolaccount

Wil je graag de gegevens en vrije plaatsen van je school aanpassen, en heb je nog geen school account? Neem dan contact op met de LOP-deskundige of de verantwoordelijk voor jouw (LOP-)gebied.

Activeren van je account

Nadat de LOP-deskundige je account heeft aangemaakt zal je een e-mail ontvangen, met een tekst die er ongeveer als volgt uit ziet:

Klik op de link die begint met https://gavs.be/wp-login …

Je komt nu op een pagina terecht waar je je wachtwoord kan aanmaken.

Standaard zal er al een automatisch gegenereerd wachtwoord ingevuld zijn. Je mag dit wachtwoord gerust aanpassen vooraleer het op te slaan.

Probeer er in elk geval wel voor te zorgen dat je nieuwe wachtwoord gemiddeld of sterk is.

Klik ten slotten op Wachtwoord opslaan.

Volgende melding verschijnt:

Klik op Aanmelden.

Vul je gebruikersnaam (dit is je e-mailadres) en wachtwoord (dat je net hebt aangemaakt) in en klik op Aanmelden.

Opgelet: Het is mogelijk dat dit niet van de eerste keer lukt, als je je wachtwoord hebt ingevuld en je krijgt geen foutmelding, probeer dan nog eens dezelfde gegevens in te vullen. De 2de keer zou het wel moeten lukken.

Inloggen / aanmelden

Zodra je je account geactiveerd hebt, kan je eenvoudig inloggen door naar de website lokaarloverlegplatform.be te surfen en door te klikken naar de website van jouw gebied.

Rechts bovenaan zie je een knop Beheer.

Klik hier op en er verschijnt een login-formulier.

Vul je gebruikersnaam (dit is je e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Gelukt? Je kan nu de schoolgegevens en vrije plaatsen aanpassen.

Lukt het niet om in te loggen, dan kan je proberen om je wachtwoord te wijzigen.

Je wachtwoord wijzigen

1. Indien je nog ingelogd bent, log eerst uit. Dit kan door bovenaan rechts op je naam te klikken, en vervolgens op uitloggen.
  2. Klik daarna op Beheer bovenaan rechts.
  3. Klik nu op de link wachtwoord vergeten?
  1. Vul je e-mailadres in en klik op Nieuw wachtwoord aanmaken.
  1. Je ontvangt een e-mail met verdere instructies om je nieuw wachtwoord aan te maken.