Pagina’s opmaken

We gaan er vanuit dat je vertrouwd bent met het aanmaken van nieuwe pagina’s.

Blokken: de bouwstenen van iedere pagina

Pagina’s opmaken in WordPress gebeurt aan de hand van zogenaamde blokken. Een blok is een basisbouwsteen voor het vormgeven van een pagina. Enkele van de meest voorkomende blokken zijn:

• Paragraaf: voor het toevoegen van een eenvoudige blok tekst.
  • Afbeelding: voor het toevoegen van een afbeelding met eventueel een onderschrift
  • Lijst: Voor het aanmaken van lijsten (zoals deze)
  • Kolommen: Deze blok kan uit meerdere “kolom”-blokken bestaan. Iedere kolom kan dan weer extra blokken bevatten.

Een blok toevoegen

Wanneer je met je cursor in de editor beweegt zal je zien dat er geregeld + symbooljes verschijnen.

Wanneer je zo een plus-teken ziet en je klikt er op zal je een blok kunnen toevoegen op die plaats.

In het zoekveld kan je dan de naam van de blok typen en vervolgens de gewenste blok selecteren.