Uw browser of besturingssysteem is niet compatibel met deze website.
Wij raden aan om de laatste versie van Chrome, Firefox of Edge te gebruiken op een moderne computer.

Nieuw! Memorandum LOP’s – 2024

LOP-memorandum 2024
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

LOP-werking (documenten delen)

Ieder LOP heeft toegang tot het gedeelte LOP Werking. Dit is een online map waar documenten op geplaatst kunnen worden, die dan door bezoekers van de website kunnen bekeken en gedownload worden. De LOP-deskundige kan kiezen om dit gedeelte ofwel publiek te maken, ofwel te beveiligen met een wachtwoord.

Hoe documenten toevoegen?

Stap 1: Zorg dat je ingelogd bent op je website.

Stap 2: Ga naar het WordPress Dashboard

Stap 3: Klik op filemanager

Stap 4:mappen aanmaken en bestanden uploaden

Als alles goed gegaan is zie je nu een wit vlak, met eventueel al wat bestanden of mappen, en aan de linkerkant een mappenstructuur. Klik links de gewenste map aan.

Bestand uploaden – Je kan bestanden rechtstreeks van je computer hier naartoe slepen. Of je kan ook gebruik maken van de upload knop.

Map aanmaken – Rechterklik in het rechtervlak, en kies “New folder”.

Bestand/map verwijderen – Rechterklik op het bestand of de map, en kies “Delete”.

Bestand/map verplaatsen – Sleep het bestand of de map, naar de gewenste map.

Hoe kunnen medewerkers/bezoekers documenten downloaden?

Bezoekers van de website kunnen bovenaan in het menu klikken op LOP Werking.

Daar krijgen ze een vereenvoudigde weergave te zien van de bestanden in een mappenstructuur. Bezoekers van de website kunnen mappen openen, en bestanden downloaden/openen door er op te klikken.

Opmerking: vind je het deel LOP Werking niet terug in het hoofdmenu? Stuur een mailtje naar Jules.

LOP Werking beveiligen met wachtwoord

Je kan de LOP Werking pagina ook beveiligen met een wachtwoord. Niet-ingelogde bezoekers van de website zullen dan onderstaande melding te zien krijgen:

Stap 1: zorg dat je ingelogd bent op je website

Stap 2: ga naar de pagina LOP Werking

Stap 3: Klik bovenaan op Pagina bewerken

Stap 4: Stel het wachtwoord in

1. Klik in de rechter zijbalk op Pagina. Het woord Pagina moet blauw onderlijnd zijn.
  2. Naast Zichtbaarheid, klik op Openbaar.
  3. Selecteer Beschermd met wachtwoord.
  4. Kies een wachtwoord.
  5. Klik tenslotte op de knop Bijwerken.

Wanneer nu iemand (die niet ingelogd is) de pagina bezoekt, zal er gevraagd worden om een wachtwoord in te geven. Wanneer ze het wachtwoord ingeven dat je hebt ingesteld in stap 4, kunnen ze de documenten bekijken.

Opgelet: Schoolbeheerders en LOP-deskundigen die ingelogd zijn, zullen altijd de pagina LOP Werking kunnen bekijken. Het wachtwoord zal enkel gevraagd worden aan bezoekers die niet ingelogd zijn.

Hulp nodig? Stuur een mailtje naar Jules.

Inhoudsopgave